Dialogseminarie

Har precis kommit ut från ett dialogseminarie. Ett betygsgrundande seminarie där vi skulle blotta våra själar och berätta vad vi har tyckt om kursen samt vad vi har lärt oss. Jag hade uppfattat det som att vi skulle bli ifrågasatta och behöva försvara oss, men icke. Det var jättemysigt och fluffigt. Vi fick bara positiva kommentarer om vad vi tagit upp och vad de andra hade fastnat för. Nu är det dags för hemtenta-plugg igen. Hoppas hinna bli klar idag då jag jobbar imorn och direkt efter åker upp till Stockholm. Helgen ska spenderas med vänner i Uppsala och fira en riktig student-Valborg. Det ska bli fint som snus. 
 
Dessa fina ska jag få hänga med igen i helgen. 
 

Jakten på en nya kaffebryggare

När jag tog studenten så tilldelades alla i klassen "Klassens...". Jag blev tilldelad "Klassens Klumpeduns". Helt rättfärdigad nominering då jag är väldigt klumpig. Denna del av min personlighet gjorde sig påmind igår när jag tappade min kaffebryggare i golvet och den krossas i tusen glasbitar. Det finns ingen extra kanna att köpa till den modellen, så nu måste jag hitta en ny kaffebryggare. Annars kommer jag att bli ruinerad på köpkaffe. Tyvärr har jag blivit kär i en pastellrosa Moccamaster. Den kostar 2499 kr. Det är för dyrt. Men jag vill ha en kaffekokare som är fin, inte en tråkig sak. Jag kanske måste böja mig just nu dock och köpa en vanlig och unna mig en fancy sak sen när jag har pluggat klart. Eller önska mig i 25-års present om ett år. Funderar på denna rosa "vanliga" sak. 199 kr på Clas Ohlson. Helt okej pris för en student och de har studentrabbat också. 
 
 
Bildkälla: clasohlson.com/se/Kaffebryggare
 

om, om igen

Idag är ett maraton i att försöka formulera olika svar på frågor som näst intill är identiska. Professionsportfolio. Den mest värdelösa grejen i utbildningen just nu... En massa press och ångest för något vi inte ens får ett betyg för, men obligatoriskt att redovisa och lämna in. Troligtvis kan de vara bra att se tillbaka på i framtiden när en jobbar, men just nu vill jag hellre kunna fokusera på examinationsuppgiften helhjärtat. 
 
En envis förkylning som har följt med mig sen mitten av februari börjar äntligen släppa (ta i trä). Men jag känner nu hur utmattad kroppen egentligen är. Huvudet skriker efter kaffe för koncentration. Det är nog bara att vänja sig dock, att vara sjuk är ett säkert faktum i en förskollärares liv. 
 
(Fairtrade och kravmärkt naturligtvis. Helst ekologiskt också, men bättre än inget.)