Can you paint with all the colours in the wind?

Sitter omringad av naturen, mitt enda sällskap en vinden och några fåglars kvitter i fjärran. Så många intryck av att det är någon på väg, att bubblan av ensamhet ska spräckas. Men det är bara vinden. Vinden med alla de olika ansiktena. Vinden med de olika rösterna och vinden med sin blandning av lugn och raseri. Att speglas utav vindens vågor och följa dess melodi. Låta sig svepas med och gungas på dess vågor och glömma det man lämnat. Kan en våga att släppa allt och låta sig styras av vinden? Vart skulle en hamna, vem skulle en bli och vem skulle en möta? Vill våga låta vinden styra mina steg, både i sinnet och i verkligheten. Låta vinden ta mig ut på äventyr. 

One, two, three koov

En paus i vardagens alla bekymmer välkomnades med öppna armar och den rena glädjen som bara ett barn kan ge en. En dag i lekparken med mina underbara pojkar. En stolt 3,5 åring som lärt sig räkna till tre på engelska, som inte förstår en när en säger korv med ett R. En 3,5 åring som tar din hand i sin för att han vill, för att han har börjat lita på en. En 3,5 åring som vill att en ska åka i den stora läskiga rutchkanan med honom. En längtan efter denna vardag på heltid. En vardag med en liten virvelvind som inte vill sluta lära sig eller utmana sig själv till stordåd. Små som stora. En vardag med en liten som kryper upp och litar på en vilkorslöst. 
 
 
 
 

Det där med att skriva

Ibland så sprängs hjärtat av ord som bara vill komma ut nu, nu, nu. Ibland så stänger hjärtat av och orden som kommer ut går av automatik och vill inte snirkla sig som en vill att de ska. Snart, snart kommer den stillsamma sommaren och våren då en kan låta orden snirkla sig och explodera ut ur hjärtat. Utan att få skuldkänslor för det. Utan att veta att orden behöver sparas till det vetenskapliga och måsten. Jag längtar efter den tiden så innerligt och sant. Startskottet går snart med husvisning och drömmar om ett eget litet paradis där ingen kan bestämma över oss, där vi själva kan grotta ner oss i rabatter, soffor och sängar. Frihet.